En af mine yndlingskager er helt klart banankager. Man kan jo variere disse opskrifter en del, således man finder frem til den variant, som man synes bedst om i familien – det kræver ikke mere end lidt tid i køkkenet og VUPTI, så er den perfekte opskrift lige foran en. Med mange års eksperimenter og mange villige forsøgspersoner (hvis de tør) opbygger man naturligvis en vis erfaring, som de kommende generationer kan lære lidt af. Måske kan de endda forbedre den, da man jo altid kan finde på nye ingredienser at komme i. Mulighederne er kort sagt uendelige. Men den grundlæggende opskrift er ofte den samme både for sandkager, chokoladekager samt krydderikager og også banankager. Der er jo tale om en dej med bagepulver som hævemiddel, så kagen skal derfor direkte i ovnen, når den er rørt sammen.
Hvordan laves en lækker banankage
- Det første man starter med, er at at piske æg og sukker, og derefter kommer man de andre våde ingredienser deri. Det er normalt lidt smeltet margarine og noget mælk.
- Derefter blander man mel med de andre tørre ingredienser, ofte bagepulver og lidt vaniljesukker. Nu er den rå sandkagedej færdig. Er der tale om en chokoladekage, så er det her, man også blander kakaopulveret i.
- Men, nu da vi skal lave en banankage, skal vi komme et par mosede bananer i dejen (du bestemmer selv antallet). Så skal den blot i en bageform og i en forvarmet ovn.
- Man kan vælge at bage kagen i en bradepande eller i en franskbrødsform; det er kun fantasien, som sætter grænserne. Men husk, jo fladere formen er, des kortere tid skal kagen have i ovnen. Bagetiden afhænger jo af kagens højde i formen.
- En af de bedste opskrifter, som jeg har fundet, kan du se inde på Feminas hjemmeside.
Gode råd til kagen
Jeg har et par gode tricks til nybegynderen samt andre interesserede, som jeg gerne vil dele ud af. Herligt, ikke?. De fleste ønsker ikke en hård banankage, dvs. når den er faldet sammen og slet ikke luftig. Den bedste kage du kan lave, skal være meget luftig og let; det skal være som at tage en bid af en sky!
Der er 2 forhindringer, som du skal undgå. Dels skal du spare lidt på bananerne, fordi en banan er en meget fed konsistens, dvs. bruger du nogle store bananer eller tager et par ekstra i opskriften, så husk at komme mere i af de andre ingredienser også, måske så du eventuelt kan fylde 2 bageforme. Det gør intet, at bananerne er lidt gamle og bløde. Det er faktisk et bedre alternativ end at bruge de hårde, unge og grønne bananer, da de er ikke velegnede (endnu) til en banankage. Det andet trick er altid piske æg og sukker over vandbad. Dvs. du koger en gryde vand, og pisker æg og sukker i en plastikskål, som placeres over det varme vand. Dog er det endnu nemmere at placere plastikskålen direkte nede i det varme vand. Derved vil æggemassen hurtigt skumme rigtig meget; det bliver til noget flydende marengs. Du kan læse flere gode kagebage råd i den her gode artikel.
TIP: Kom chokoladestykker i banakagen. Det giver en dejlig rund smag, da chokoladen står godt sammen med banan.