Flæskesteg forbindes ofte med jul og hygge hos bedsteforældrene og også med et lidt bondsk spise, men flæskesteg kan sagtens moderniseres og spises alle årstider, det hele handler nemlig om tilbehøret! Så snart du har lært, at lave en god flæskesteg, kan du faktisk næsten tilføje hvad som helst til din flæskesteg og det vil stadig smage skønt. Se en god og sommerlig opskrift på flæskesteg herunder. Se desuden andre opskrifter på flæskesteg her, hvis du er mere til den klassiske udgave.

Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce(4 personer)

Tid: 20 minutter.  Ovntid: 1 time og 20 minutter.
Ingredienser 
  • 1 svinekam (ca. 1 kg)
  • 1 spsk. groft salt
  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 2 kviste timian
Grove fritter
  • 4 bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 kviste timian
Grøn salat
  • 1 rød krølsalat
  • 200 g friske grønne
  • ærter i bælg
  • 2 rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber 
Barbecuesauce
  • 5 spsk. ketchup
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 spsk. HP-sauce
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 5 spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift – sådan laver du flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce

  1. Tænd ovnen på 180°. Læg flæskestegen med sværen nedad i et ovnfad. Hæld vand ved, til sværen er dækket. Steg den i ovnen i 20 minutter, og tag den herefter ud.
  2. Grove fritter: Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, og krydr med timian, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem nederst i ovnen ved 200° i 45-60 minutter.
  3. Krydr stegen med salt, fennikelfrø og timian, og sæt den tilbage i ovnen over kartoflerne med sværen opad. Steg den i 50-60 minutter, til kød-saften er klar. Giv evt. stegen lidt varme under grill for at få sværen sprød. Lad stegen hvile, før den skæres i skiver.
  4. Grøn salat: Skyl salaten, og riv den i grove stykker. Bælg ærterne. Pil rødløg, og skær dem i tynde ringe. Bland det hele sammen. Rør olie, eddike, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen i salaten.
  5. Barbecuesauce: Rør ingredienserne sammen, og servér til flæskestegen sammen med fritter og salat.
TIP: Flæskesteg kan sagtens spises dagen efter, fx til frokost i en sandwich.