Til et godt gedigent dansk frokostbord hører altid et lækkert smørrebrød til. Hvad enten man er tynd, tyk, ung eller gammel så smager et højbelagt smørrebrød altid fantastisk. Den gode tradition holder stadigvæk heldigvis ved, og det er da klart. Smørrebrød er de lækreste “rugbrødsmaddere” man kan få sig – og derfor er det nok ikke så sært, at det er så populært til fødselsdage, familiesammenkomster og andre mulige former for festligheder i familien eller vennekredsen. Læser du med her, får du opskriften på et lækkert højbelagt smørrebrød med rødspætte og rejer – det er meget velsmagende.
Smørrebrød med rødspætte
Ingredienser: 4 pers.
1 rødspætte a ca. 800 g
Salt
Peber
1 dl piskefløde
1 rugbrød
Smør
20 pillede rejer
1 dl mayonnaise
Dildtoppe
Sådan gør du
- Flå skindet af rødspætten, og skær den i fileter (eller få din fiskehandler til det). Skær fileterne pænt til og krydr med salt og peber. Blend det ureelle fiskekød, der er skåret fra, med fløde og lidt salt til en fars.
- Skær rugbrødet på langs, helst på en pålægsmaskine, i skiver, der er ca. 2 mm tykke.
- Smør farsen oven på rugbrødsbanerne, og læg rødspættefileterne imellem som en sandwich.
- Pak ’sandwichen’ stramt ind i plastfilm og sæt i ovnen ved 75 grader i ca. 20 minutter.
- Tag ud og lad afkøle helt, før ’sandwichen’ pakkes ud af plastfilmen.
- Skær den så i passende stykker, der steges gyldne i smør på begge sider.
- Anret de sprøde fiskefyldte brød med rejer, mayonnaise, marineret agurk og pynt med dildtoppe.Marineret agurk: 1 agurk
Dild
Salt
½ dl olivenolieSkyl og skræl agurken, og lav små kugler af den med et parisiennejern, eller skær den fint ud på anden vis. Skyl og afdryp og hak lidt dild. Marinér så med salt, olie og lidt hakket dild.Et godt tip: Rugbrødet behøver ikke at være friskbagt til dette formål, daggammelt er bedst, det er nemmest at skære tyndt på pålægsmaskinen. I sæsonen kan dild udskiftes med krondild, hvis man vil.
Velbekomme!