Ja, det er faktisk muligt at lave en sund lagkage, som smager lige så himmelsk som en lagkage sprængfyldt med raffineret sukker og lignende. Jeg vil gerne garantere for, at det er en lagkage, som smager af mere. Den er nemlig lige så frisk som den er sød, da der skal anvendes lækre, friske bær. Jeg håber, du vil prøve det af, for det er en kage, som vil hitte blandt store og små, venner og veninder.

 

Lagkage uden mel, mælk og sukker

Lyder det ikke som en lækkerbisken? Det vil du helt sikkert synes, når du ser ingredienserne. Der vil du helt sikkert tænke “Mums!”.

Ingredienser:

LAGKAGEBUNDE – 3 STK

  • 6 æg
  • 2 bananer
  • 1 dl kokosfibermel
  • 3 spsk havregryn
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1-2 spsk honning
  • 1 tsk kokosolie, smeltet
  • 1/2 tsk bagepulver
  • Fintrevet skal fra 1 økologisk citron

HINDBÆRCREME

  • 200 g skyr eller græsk yoghurt – vælg helst en variant, der er tyk i konsistensen
  • 150 g hindbær (frosne eller friske)
  • Lidt flydende stevia, honning eller andet sødemiddel

CHOKOLADECREME

  • 1 avocado
  • 1 banan
  • 3-4 spsk raw kakaopulver
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • Lidt flydende stevia
  • En lille sjat mandelmælk (eller almindelig mælk)

KOKOSFROSTING

  • 2 dåser kokosmælk – skal have stået på køl natten over
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • Lidt flydende stevia, honning eller andet sødemiddel

Fremgangsmåde

LAGKAGEBUNDE

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader. Hæld derefter alle ingredienserne til bundene i en blender, og blend indtil det hele er godt blandet.
  2. Lad blandingen hvile i 10 minutters tid, og hæld derefter 1/3 af dejen i en springform smurt med en lille smule kokosolie. Jeg brugte en form på 20 centimeter i diameter.
  3. Bag den i ovnen i 15 minutter, tag den ud og lad den køle lidt, inden du tager den ud af formen. Gentag herefter to gange mere med resten af dejen. Hvis du har flere springforme, så kan du sagtens lave flere bunde på én gang.
  4. Bundene kan sagtens laves dagen før.

HINDBÆRCREME

  1. Bland skyr/græsk yoghurt sammen med hindbær og stevia. Jeg brugte en gaffel til at mose hindbærrene godt sammen med resten af ingredienserne. (Husk et hurtigt opkog til bærrene).
  2. Hvis du bruger frosne hindbær, så er det vigtigt at lade dem tø helt op først og lade vandet løbe fra, da cremen ellers bliver for tynd.

CHOKOLADECREME

  1. Tilsæt alle ingredienserne i en blender og blend, til du får en lækker og tyk chokoladecreme.
  2. Brug så lidt mælk som muligt – der skal kun lige nok i til, at ingredienserne kan blendes ordentligt sammen.

KOKOSFROSTING

  1. For at kunne lave kokosfrosting, er det meget vigtigt at købe kokosmælk, der ikke er fedtreduceret – altså ingen lightprodukter – og så skal dåserne stå i køleskabet natten over.
  2. Når dåserne har stået på køl natten over, har indholdet delt sig i to: en flydende del og en fast, voksagtig del. Vi skal kun bruge den faste del, men gem endelig resten, og brug det i smoothies en anden dag.
  3. Brug en ske til at grave den faste del ud, og hæld det derefter over i en dyb skål. Brug en håndmikser til at piske kokosmassen i 3-5 minutter, indtil du får en let og cremet masse.
  4. Tilsæt derefter vaniljepulver samt stevia, honning eller hvad du foretrækker af sødemiddel. og pisk det hele sammen igen.
  5. Kokosfrostingen skal helst holdes nogenlunde kold, hvis den ikke skal klaske sammen. Så lav den som det sidste, inden du samler kagen.

Mums, så er der kage! Og det er ikke sidste gang, du vil servere den.