Når varmen banker på – eller i dette tilfælde hedebølgen – får man om noget lyst til at sidde længe udenfor. Efter aftensmaden ryger der derfor nemt lækker vin og snacks på bordet. Meeeeen, varmen får alligevel en til at hige efter søde desserter. Den oplagte er naturligvis jordbær med fløde eller vaniljeis – men er det ikke for let og for traditionelt?

Inspiration til desserter

Når sommeren er over os, og vi endelig har fundet tid til lidt ferie, må man gerne forkæle sig selv lidt ekstra. Forkælelse hos os danskere går gennem hygge og mad – og når det er ferie, må man gerne få desserter flere gange i ugen. Jeg ved også fra mig selv, at det kan være svært at finde på nye og ekstra delikate desserter hele tiden. Men, det behøver ikke være så svært!

Nemme og friske desserter

Nok må der gerne serveres søde desserter i sommervarmen, men det kan også gå hen og blive ækelt, hvis ikke der serveres noget syrligt til. Her kommer jordbær ind i billedet. For et særdeles godt forslag til en lækker dessert sent på terrassen er chokolade-jordbær med yoghurt -vanilje creme. Der behøves ikke andet end din yndlingschokolade, jordbær, flødeskum, vaniljesukker og lidt yoghurt naturel. Så har du både en sød, men ganske frisk dessert, som man kan blive ved med at spise af!

 

Et andet forslag, som nemt kan gøres til en lækker dessert er frugtsalat. Ja, det lyder måske lidt kedeligt – men, det er din opgave at gøre den til noget ekstra delikat, og det kan sagtens lade sig gøre! Tilføj lækre frugter som mango, jordbær, melon, hindbær og lignende, da disse er lækre frugter, som man ikke kløjes i med det samme (som ofte kan være tilfældet med banan). Brug creme fine, en vaniljestang og en masse små chokoladeknapper lavet af mælkechokolade. Tro mig, du kan slet ikke stoppe, før du revner!

Mangler du mere inspiration, kan du nemt og hurtigt finde det her.