Hvis man interesserer sig meget for catering og smørrebrød, så findes der faktisk en decideret uddannelse i dette, hvor man tage en smørrebrødsjomfru uddannelse, som også kaldes for en catering uddannelse. Der er reelt tale om en uddannelse som gastronom med speciale i smørrebrød og catering, og dette er et interessant område med mange muligheder i både indland og udland. Smørrebrød er jo grundlæggende en dansk opfindelse, som mange værdsætter højt overalt i verden, og Danmark er jo førende med ekspertisen indenfor dette område.

Uddannelsens indhold

Når man vil studere til smørrebrødsjomfru, så skal man tage en cater uddannelse, og efter endt og bestået eksamen ligger verden klar for dig, idet der findes masser af fremtidsmuligheder inden for gastronomiens verden. En cater uddannelse minder om kokkeuddannelsen, og forløbet tager i alt 3 år og 6 måneder, hvoraf de første 40 uger består af grundforløbene 1 og 2, der hver varer 20 uger. Man skal normalt være under 25 år gammel, idet man i modsat fald først skal gennem en kortvarende EUV-uddannelse, der kan bruges til at give dig faglig indsigt samt et svendebrev. Man skal også finde et praktiksted, da en catering uddannelse er en blanding af praktik og skoleforløb. På Hotel- og Restaurantskolens hjemmeside kan man finde masser af nyttige oplysninger om en catering uddannelse. Der er tale om en erhvervsskole i vækst, der satser på innovation, kvalitet og udvikling, så man kan bevare den førende position i branchen.

Derfor er smørrebrød populært

Den danske specialitet smørrebrød er verdensberømt og elsket de fleste steder, men det kræver de rette råvarer samt teknik at kunne servere lækkert og velsmagende smørrebrød. Når man på restauranten modtager nogle flotte og udsøgte stykker smørrebrød, så er dette et gourmet måltid, der kan sammenlignes med mange andre fine retter. En dygtig smørrebrødsjomfru kæler for sit smørrebrød, der skal anrettes på en udsøgt måde. Alle kan smøre en rugbrødsmad, men det er straks meget sværere at skabe flotte og velsmagende smørrebrød. Der kan være hundredvis af varianter, idet de dels kan serveres som kolde eller lune anretninger med forskellige typer pynt. Man bør altid anvende de fineste råvarer samt anvende tid på anretningen. Man kan få succes overalt i verden med en uddannelse som gastronom med speciale i smørrebrød og catering, og alle erfaringerne kan man jo også få succes med i hjemmet.