Ciabatta flutes er lette at lave, og så smager de fantastisk! De kan tages med på madpakken, spises til morgenmad, og serveres til fest. Disse flutes kan bruges til alt! Se, hvordan du laver dem herunder.

De er lette, de er lækre, og de smager godt. De kan serveres nybagt eller ristet, og med hvad som helst på! De bruges især til bruschetta, men kan også sagtens bruges som brødet til morgenmaden. Jeg har fundet opskriften på femina.dk, se den herunder. Husk på at give ciabattaen nok hævetid, da dens kendetegn er luftighed og sprødhed. Det får den ikke, hvis du har travlt med at sætte den i ovnen. Lav dem gerne således at de koldhæver natten over – det giver bedre smag og struktur!

Det skal du bruge (2 flutes)

  • 250 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel
  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. flagesalt (Maldon-)
  • ½ dl olivenolie
  • 1½ dl lunkent vand
  • 1 spsk. knuste fennikelfrø (tørret oregano kan også bruges)
  • Cirka 300 g italiensk Tipo 00-mel eller pizzamel

Sådan laver du ciabattadej

  1. Lav først en fordej ved at røre mel, gær, vand og flagesalt til dine flutes godt sammen, og lad den stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.
  2. Rør alle de resterende ting sammen til en ret løs dej.
  3. Tag mel på hænderne og ælt den, så godt du kan. Placer den et lunt sted og lad den hæve til dobbelt størrelse.

Næste dag:

  1. Hæld mel på et bord, og tag dejen ud på det meldryssede bord, og del den i det antal brød du vil lave.
  2. Form den til aflange brød, og rul dem spidse i begge ender.
  3. Læg dem på en melstrøet plade, og lav dybe ridser i dine flutes.
  4. Lad dem igen hæve til dobbelt størrelse.
  5. Tænd ovnen på 230°-240°.
  6. Pensl dine flutes med vand, og smid eventuelt også lidt vand i bunden af ovnen. Bag dem midt i ovnen i 15-20 minutter. De kan også bages på en bagesten.
  7. Afkøl dine flutes på en rist. Disse flutes kan sagtens fryses.

Inde på DR’s hjemmeside har de også et godt bud på en opskrift på ciabatta flutes, som jeg ofte selv har brugt, når jeg har fået gæster på besøg til aftensmad. Du kan finde den her, hvis det frister.

 

Photo by cwisnieski