Frikadeller er et fantastisk, men meget undervurderet spise. Frikadeller er nemlig en af de ting, som alle kan lide, unge som gamle, og så kan det desuden spises uden problemer alle årstider. Frikadeller er nemlig både godt til en let sommersalat, men til en lidt tungere ret, fx er frikadeller skøn med kartofler og sovs. Ikke nok med det, kan man faktisk lave frikadeller på helt vildt mange måder fx med gulerod i, hvis man er stor fan af det, eller lave fiskefrikadeller – og det er en god måde, at få sin ugentlige fisk, især hvis man har børn. Se en god opskrift på kyllingefrikadeller herunder og se desuden mange andre opskrifter på frikadeller her.

Vietnamesiske kyllingefrikadeller til 4 personer

  • 600 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 1 stængel citrongræs
  • 1 lille bundt koriander
  • 4 spsk. sorte sesamfrø
  • 1 æg
  • 1 dl olie til stegning
Nudelsalat
  • 300 g nudler
  • 300 g spidskål
  • ½ agurk
  • 2-3 gulerødder
  • 1 bundt koriander
Peanutdressing 
  • 1 dl kokosmælk
  • 3 spsk. sød chilisauce
  • 3 spsk. crunchy peanutbutter
  • 3 spsk. sojasauce
  • 3 limefrugt

Fremgangsmåde

1. Rør hakket kylling sammen med salt, havregryn og chilisauce. Pil de yderste blade af citrongræsset; skær den hårdeste del af top og bund af, og hak resten af stænglen fint. Rør farsen sammen med hakket koriander, citrongræs, sesamfrø og æg. Form ovale frikadeller, og steg dem gyldne i olie på en pande ved høj varme. Sæt dem evt. på spyd.
2. Nudelsalat: Læg nudlerne i en skål, og hæld 1½ l kogende vand over. Lad nudlerne trække i ca. 10 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Snit spidskål helt fint. Riv agurk og gulerødder i lange, tynde strimler på et mandolinjern eller almindeligt rivejern. Hak koriander groft, og vend alle ingredienser til nudelsalaten sammen.
3. Peanutdressing: Rør alle ingredienserne sammen, og hæld dressingen over nudelsalaten. Servér som tilbehør til kyllingefrikadellerne.