Nu er julen overstået, og derfor skal der nu til at tænkes i nytårsmenu. Jeg ved godt, at det traditionelle mad ikke længere er et hit i de fleste danske hjem, men derfor vil jeg gøre mig et forsøg med tunmousse alligevel. For det er altså en vildt lækker forret, hvis det serveres med et godt stykke brød fra bageren. Jeg har derfor forsøgt at holde fast i det traditionelle med et twist af moderne tendenser. For nej, jeg er heller ikke til den kedelige, homogene tunmasse, som ikke indeholder andet end tun og creme fraiche. Men, jeg er ret stor tilhænger af alt der har med fisk (og især tun) at gøre(!). Det må meget gerne være lidt mere specielt og spændende. Derfor har jeg fundet nedenstående opskrift, som jeg er stor tilhænger af.

Tunmousse med ricotta og æg

Ingredienser: 2 pers.

  • 1 dåse (145 g drænet vægt) tun i olie
  • 50 g ricotta
  • 1-2 æg
  • 2-3 spsk kapers, groft hakket
  • 2-3 spsk persille, groft hakket
  • Saft og skal fra ca. ½ citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Findel tunen, og dræn den for olie.
  • Kog ægget i 10 minutter, lad det køle af, pil det, og hak det groft (eller hvordan du selv kan lide det).
  • Blend tun, æg og ricotta i en blender, så groft/fint som du vil have det. Jeg plejer at blende det forholdsvist fint.
  • Rør i en skål tunblandingen med citronskal og -saft, kapers, persille, salt og peber – i de mængder, du kan lide.

Voila, så skulle der gerne stå en fantastisk tunmousse klar til nytårsforret.

Hvis du ikke synes, denne tunmousse lever op til dine forestillinger, eller du gerne vil lave to forskellige, så kan du tage et kig her. Denne opskrift varierer fra denne i sine øvrige ingredienser – men er mindst lige så spændende.