Når det er sommer, og grillen trylles frem igen fra gemmeren, må man gerne unde sig selv lidt ekstra godt til ganen. Så mens I venter på, at grillen bliver varm, kan I passende spise en lækker forret eller to for at lægge en dæmper på den værste sult. Jeg bilder mig ind, at forretter i massevis er godt for sjælen!

Champignonspyd med tzatziki

Det er lige før, det bliver helt eksotisk! Men denne forret smager helt fantastisk, og er en af mine favoritter inden for forretter, da man sagtens kan spise den af to omgange uden at blive mæt eller noget der ligner. Derfor synes jeg, I skulle have opskriften!

Ingredienser: 2 pers.

Spyd:

  • 100g champignon
  • 1 spsk. Solsikkeolie
  • salt, peber, paprika
  • 1 tsk. Tomatpuré

Fremgangsmåde:

Skyl champignon og stik dem på et spid. Pensl dem med solsikkeolie og grill dem under en forvarmet grill i 2-3min.
Krydr champignonerne med salt, peber og paprika. Rør tazikien med tomatpuré og servér den til.

Tzatziki:

  • 4 dl. drænet græsk yoghurt (10 %)
  • 1 agurk
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Hæld yoghurten til afdrypning i et kaffefilter i 30 min. Riv agurken på den grove side af et rivejern og drys salt henover, for at trække væden ud af agurken. Vrid herefter den revne agurk, så vandet filtreres fra. Skrab den drænede yoghurt ud af kaffefiltret og tilsæt agurken, en smule hvidløg og friskkværnet peber.

Ønsker man en mere mættende forret, kan man blot tilføje lidt kyllingestykker til spyddet med champignon. Er man ikke så meget til svampe, er peberfrugt og løg også særdeles gode grøntsager, når de grilles. Mulighederne er ret mange, hvis man ønsker at variere det lidt fra gang til gang.

Ønsker du inspiration til flere spændende forretter, kan du nemt og hurtigt finde dem her.