Nu er det jo sommer. Sommer er lig hygge på terrassen og stranden, og til det hører selvfølgelig kager i alskens varianter. Oplagt er selvfølgelig jordbærtærten, når de danske jordbær er i butikkerne. MEN, man skal huske, også at prøve noget nyt og andet. Her kommer pæretærten ind i billedet. En pæretærte er nemlig fuldstændig lige så lækker som en jordbærtærte – i hvert fald hvis man er vild med frugten. Tærten har en dejlig sødme hele vejen igennem smagsoplevelsen, hvilket gør den til en klar favorit hjemme hos mig. At sætte tænderne i en sød, blød pære er yderst delikat.

Fransk pæretærte

Ingredienser:  En stor tærteform på 28 cm i diameter
Mørdej:
125 g smør
90 g sukker
1 æggeblomme
225 g mel
½ tsk vaniljesukker.
Fyld:
4 modne pærer uden skræl
125 g smør
125 g sukker
2 æg
125 g mandler, malet til mel.
50 g flækkede, smuttede mandler
Pynt:
flormelis.

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til mørdejen sammen – gerne i en foodprocessor, da det både er lettere og giver et bedre resultat. Pak dejen i film, og læg nu i køleskabet mindst en time. Tag den endelig ikke ud før.
  • Beklæd tærteformen med bagepapir, rul dejen ud, og kom den i formen. Stil formen i køleskabet, mens ovnen forvarmer til 180 grader.
  • Imens laves fyldet:
    Skræl, og del pærerne i kvarte, og fjern kernehuse. Pisk sukker og smør hvidt, og kom æggene i et ad gangen. Tilsæt de malede mandler.
  • Bag tærtebunden i ovnen i 10 min på 180 grader. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle. Fordel nu pærerne i bunden, hæld fyldet over og drys til sidst mandlerne over.
  • Bag tærten ved 180 grader i 30-40 min. Lad tærten afkøle og pynt med flormelis.Et rigtig godt serveringsforslag til tærten er at servere tærten med en klat (eller flere kugler?) vaniljeis til. Det vil være et friskt pift til tærten, uden at det bliver alt for kvalmende. Velbekomme.