Har du et par overmodne bananer liggende i frugtskålen eller køleskabet? Så hop straks i forklædet og bevæg dig ud i køkkenet for at lave den så absolut henrivende banakage, som jeg har en opskrift på herunder. Man går aldrig helt galt i byen med en banankage, hvilket er grund nok til, at du bør gå i gang med det samme!

Caribisk banankage

Ingredisenser

  • 350 g sukker (heraf kan 50 g evt. være muscovadosukker)
  • 3-4 æg
  • 150 g olie (neutral i smagen) eller vegetabilsk margarine
  • 4-6 mosede bananer
  • 3 håndfulde havregryn
  • 250 g hvedemel (heraf gerne 50 g fuldkorn- eller grahamsmel)
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel
  • 4 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk stødt nellike
  • ½ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ¼ tsk fint salt

Fremgangsmåde

Ja, som du kan se, er der temmelig mange ingredienser at holde styr på. Men, det er besværet værd, da denne banankage smager henrivende sammenlignet med en traditionel banankage. Forandring fryder som man siger – og det er i den grad et udsagn, som passer til denne kage.  Krydderier går man aldrig helt galt i byen med i kager og andet godt bagværk, så smid dig endelig ud i projektet.

  • Tænd ovnen på 200°C (alm. ovn).
  • Smør formen eller brug bagepapir afhængig af hvilken slags form du bruger. Denne portion passer til en almindelig springform eller en stor rugbrødsform, men kagerne bliver ligeså gode, når de bliver bagt i muffinsforme.
  • Sukker og æg piskes lyst og luftigt.
  • Vend olien og bananerne i dejen sammen med havregryn.
  • Sigt mel, krydderier, bagepulver og natron i og bland det hele sammen.
  • Hæld dejen i formen(-e).
  • Kagen skal bage ca. 40 minutter hvis den er i springform, muffins bages ca. 20 minutter. Læg evt. stanniol over den sidste del af bagetiden, så kagen ikke bliver for mørk.

Hvis du ikke er til det krydrerede køkken – og slet ikke er til krydrerede kager, så kan du finde en helt almindelig og traditionel banankage her.

God bagelyst!