Der er stor forskel på fondant, og skal du bruge en fondant til overtræk af kager, har jeg fundet en fondant, som er særdeles godt til dette. Det er nemlig ikke lige meget, hvilken fondant man benytter, da en tilfældig opskrift kan ende fuldstændig katastrofalt. Den nedenstående opskrift jeg har fundet, er er utrolig lækker og nem at arbejde med, hvorfor den er ideel til dig, som for første gang skal kaste dig ud i et større kageprojekt. Endnu en fordel er, at den er billig at lave sammenlignet med andre opskrifter på fondant. Det kan være en jungle at udvælge skumfiduser til sin fondant, da der er stor forskel på kvaliteten. Jeg har forsøgt mig fred med mange forskellige varianter og er kommet frem til, at skumfiduserne fra Haribo er langt de bedste at benytte.

 Opskrift på fondant

  • 110g skumfiduser/marshmallows  (Haribo)
  • 3 spsk vand
  • 400 g flormelis
  • Evt. 1 spsk olie

Dette skal du også bruge:
Håndmikser med dejkroge og en gryde til vandbad

Sådan gør du

  1. Kom skumfiduserne op i en skål sammen med vandet og olie.
  2. Sæt skålen ned i et vandbad, når vandet begynder at småkoge, skruer du helt ned.
  3. Skumfiduserne skal nu stå og smelte stille og roligt, husk at røre ind imellem. Du kan også smelte det i mikroovn.
  4. Når de er helt smeltet og der ingen klumper er i, tager du skålen op af vandbadet og kører 3/4 af flormelisen i med håndmikseren.
  5. Hæld resten af flormelis ud på bordet, kom fondanten ned på (det er meget klisteret), og ælt det hele rigtigt godt sammen.
  6. Fondanten har godt af at hvile en dag, inden du skal bruge det.
  7. Fondanten kan holde sig i et par mdr. i køleskabet. Når du så skal bruge det igen, så tag det ud i god tid, så det kan få stuetemperratur og ælt det rigtigt godt igennem.

Du kan læse meget mere om tips og tricks til at lave den perfekte fondant her.