Er du en af dem, der bare ikke kan få nok af bagerens mange velsmagende romkugler? Og undrer du dig selv over, om hvordan man laver dem, og om det er muligt selv at gøre det? Ja det er det! Og det er slet ikke så svært endda.

Luksus romkugler

Ingredienser 15 stk:

  • 400 g kage (gerne en rest chokoladekage, sandkage, drømmekage eller muffins. Resterne må også gerne indeholde cremer eller mousse.)
  • 125 g marcipan (her er den fra Odense at foretrække)
  • 175 g smeltet mørk chokolade
  • 2 spsk. hindbærmarmelade
  • 2 tsk. romessens
  • Pynt
  • krymmel

Sådan gør du

  • Smuldr kagen i en skål eller brug en foodprocessor og bland med marcipan, smeltet chokolade og hindbærmarmelade.
  • Rør det sammen til en fast masse og smag til med romessens.
  • Sæt kagemassen i køleskab til den er fast og tril til kugler. Kuglerne trilles i krymmel.

Det kræver ikke mere end ca. små 30 minutter i køkkenet samt 10 minutters forberedelsestid. Så det er klart værd at overveje, hvis man har en del kagerester man ikke ønsker at smide ud!

Den glutenfrie version

Tro det eller ej, men det kan faktisk også sagtens lade sig gøre at lave glutenfri romkugler UDEN svesker, abrikoser og diverse frugter, som får kagesmagen til at være lidt fraværende.

Ingredienser 15 stk:

  • 400 g kage (resterne fra din glutenfrie gemmer er perfekte selvom de ikke er med gluten. Resultatet er blændende!)
  • 125 g marcipan (eventuelt en hjemmelavet grundet risiko for gluten i nogle typer marcipan)
  • 175 g smeltet mørk chokolade
  • 2 spsk. hindbærmarmelade
  • 2 tsk. romessens
  • Pynt (kokos, da der ofte er gluten i krymmel)

Fremgangsmåden er nøjagtig den samme som ovenstående, og eneste forskel er, at der måske skal tilsættes lidt mere marmelade, da glutenfri kage ofte har tendens til at blive lidt tørre. Men ellers ganske fortræffelig, og de holder sig længe i køleskab!

Hvis du er vild med søde sager og kager så kan du finde mange flere gode opskrifter inde på udeoghjemmes hjemmeside.