Til store hjemmelavede isvafler skal vaflerne jo naturligvis være hjemmelavede, intet mindre kan gøre det. Jeg overvejede selv at købe et vaffeljern, hvorpå jeg tænkte de kunne laves, men de laver for små vafler. I stedet kan panden bruges, da det er okay let at styre, og så giver det nogle isvafler i rigtig fine størrelser. De er kun en smule sværere at lave end pandekager, og de kræver næsten det sammen udstyr, så det er jo ganske nemt. Det eneste ekstra udstyr, der skal bruges til isvaflerne er et krumkagejern, og det er billigt at anskaffe sig.

Hjemmelavede isvafler

Ingredienser: 5 store vafler

  • 100 gram sukker
  • 100 gram smør, smeltet
  • 2 æg (100 gram)
  • 50 gram mel
  • ½ dl mælk

Fremgangsmåde

  • Bland det hele sammen og rør rundt indtil sukkeret er opløst.
  • Steg dem på en pande, på samme måde som pandekager.
  • Fold dem til kræmmerhuse imens de er varme og lad dem køle af.

Ekstra godt at vide

  • De skal steges på en svag/mellem-varm pande. Der er meget sukker i dejen, så den brænder nemt på. Men de skal have relativt længe.
  • De skal være så bløde, at de kan formes, ellers bliver det meget svært at lave isvafler. Men det kan de næsten uanset hvad, hvis de er varme. Men, hvis der er fugt tilbage i dejen, så bliver vaflerne slatne.
  • Det er svært at vide inden man prøver første gang, hvor længe de skal have, så vær beredt på at de første vafler bliver ødelagt! De smager stadigvæk fint, så alt er ikke tabt. Bare rul isen ind og spis dem som pandekager med is.
  • Isvafler er en af de få gange hvor det er en god idé at bruge en non-stick pande.

Velbekomme!