En gang imellem skal der lidt forkælelse eller hygge til, når man skal lade op til en ny, hård uge. Dette er mad og specielt forretter helt fantastisk til, og det er selvfølgelig også det, indlægget skal handle om. For en middag kan gøres meget mere hyggelig ved at tilføje en eller flere forretter til menuen. Det er en herlig appetitvækker, og derfor vil jeg gerne give dig to forretter, som vil smelte på din tunge.

 

Tuncarpaccio med rå fennikelsalat

Tun er en forsømt fisk, som man ofte ikke spiser på andre tidspunkter end til pitabrød, hvor det serveres på dåse. Men, det er en skam, for tun smager ganske godt som carpaccio, og derfor skal du have en opskrift!

Ingredienser: (4 pers.)

2 fennikler
1 håndfuld spæde spinatblade
50 g mandler 1 bundt persille
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt og peber
saft og skal af 1 ubehandlet citron
200 g tun i tynde skiver

1. Snit fenniklerne fint på et mandolinjern. Alternativt bruger du en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i ca. 10 min.
2. Skyl og slyng spinaten.
3. Afdryp fenniklerne, og tør dem godt.
4. Kom mandler, persille og hvidløg i en minihakker eller blender sammen med olien. Blend til en tyk dressing. Vend dressingen med fenniklerne og dernæst med spinat. Smag salaten til med salt og peber.
5. Anret tunen med fennikelsalat. Drys citronskal over, og dryp med citronsaft.

 

Blomkålsbisque med dild-olie

Du skal naturligvis have mere end en forret at vælge imellem. Derfor vil jeg gerne foreslå denne blomkålbisque, som er ganske fortræffelig her i sommervarmen. Den ligger let i maven, og er en frisk ret, som smager af mere for hver gang der tages en mundfuld. Det vil du da gerne have en opskrift på, ikke?

Ingredienser: 4 pers.

1 liter vand
1 blomkål
1 fed hvidløg
2 dåser kokosmælk
1 potte frisk koriander
salt og peber

Dildolie:
1 bundt dild
1 dl olivenolie
1 agurk

1. Bring vandet i kog.
2. Del blomkålen i små buketter, og læg dem i en skål. Hæld det kogte vand over blomkålen, og lad den stå ca. 10 min og mørne.
3. Kasser vandet, og kom blomkål, presset hvidløg, halvdelen af kokosmælken og koriander i en blender. Kør til en flydende cremet suppe. Rør resten af kokosmælken i, og smag suppen til med salt og peber.
4. Hak dilden fint, og rør med olien.
5. Skær agurken i skiver på langs med en skræller, så den ligner båndpasta. Anret suppen i skåle, og server med dildolie og agurk.

Mmmmh, lyder det ikke lækkert? Jeg vil anbefale dig at prøve begge forretter – for de smager skønt!

Ønsker du mere inspiration til forretter, kan du få det her.